donderdag 15 april 2010

Vooruitgang


Er zit eindelijk een beetje schot in de zaak en we zien nu dagelijks resultaat. Sinds een paar weken is "Cees de voeger" bezig met de gevel. De oude voegen worden uitgeslepen, de gevel wordt gereinigd en er wordt een nieuwe voeg aangebracht. Het resultaat is echt prachtig, de gevel knapt er enorm van op.
H4A heeft inmiddels het riool aangelegd (over 730 meter, kassa!). De aansluitingen zijn nog niet gemaakt, dus we weten weten over een tijdje pas of het ook allemaal goed werkt.
Kya betonboringen heeft de openingen voor de kozijnen gezaagd en we hebben die zelf afgelopen weekend uitgeslagen. 2 Dagen lang hebben we vele ritjes met de kruiwagen naar de container gemaakt. Honderden kilo's puin kwam er uit die openingen. Lannoye kan nu de kozijnen op de begane grond gaan zetten.
Binnen wordt ook druk gewerkt door De Putter/Ploegaert. De wanden die de vier appartementen scheiden zijn al bijna geplaatst.
Om ons heen is het ook een drukte van belang. De weilanden zitten vol met eendjes, kievitten en wulpen. Onze sabelpootkrielen zijn aan het broeden en een eendje is druk bezig haar nest vol met eitjes te leggen.
In en rondom het vogelpark in het Belgische gedeelte van het Zwin zijn tientallen klepperende ooievaars bezig met het bouwen van hun nest. Nog even en de fruitbomen staan weer in bloei, wat mooie plaatjes oplevert.
Sinds kort is heel Zeeland te bekijken via Google street view. De opnames bij ons op de weg zijn afgelopen zomer gemaakt. Wie wil weten hoe heerlijk het er hier uitziet in de zomer raad ik aan een kijkje te nemen op
Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen: