donderdag 8 juli 2010

Mooi...


"Wat wordt het mooi....", hebben we de laatste tijd al veel gehoord van buren en andere mensen uit de streek. Ook aan de buitenkant van het gebouw zijn de vorderingen nu goed te zien. De gevel is enorm opgeknapt door het reinigen en opnieuw voegen. Een groot gedeelte van de ramen zit er al in en op het dak liggen nieuwe dakpannen en zijn acht grote dakkapellen gebouwd.
Deze week en volgende week wordt de betonnen woonvloer gestort. Een onderdeel wat ik zelf heel spannend vind en hoge verwachtingen van heb. Deze vloer komt op de begane grond en wordt heel glad afgewerkt en daarna gecoat. We denken dat het industriƫle karakter van de vloer heel goed past bij de stoere boerenschuur en tevens is het een heel praktische vloer die goed schoon te maken is. Onder de vloer ligt vloerverwarming, ook aan het comfort is gedacht! Dit onderdeel wordt uitgevoerd door de DNS groep uit Duizel.
TiDi Graphics uit Terneuzen is bezig een huisstijl en website voor Mooi Vlaanderen te ontwikkelen. Binnenkort hebben we onze eerste folder in huis, zodat we alvast reclame kunnen maken op plekken waar veel toeristen komen. En over een tijdje ga ik weer pruimen, walnoten en kweeperen verkopen en dan kan ik meteen een foldertje meegeven. De nieuwe website is naar verwachting eind augustus / begin september beschikbaar. Vanaf dat moment kan er ook gereserveerd worden.
We hebben de eerste gasten al onderdak kunnen bieden.... Een mus heeft een nest gemaakt in het gebouw en daar haar eitjes uitgebroed. Dat is blijkbaar zo goed bevallen dat ze nu een tweede nest heeft. De bouwvakkers laten elke avond een raampje open, zodat ze altijd in en uit kunnen vliegen.
Ik had gehoopt dit jaar sabelpootkrielkuikentjes te hebben. Dat is helaas niet gelukt. Wel heeft een kip twee loopeendeneieren uitgebroed (moeder loopeend is helaas gepakt door een hond) en die zijn inmiddels volgroeid. Prachtige donkere loopeendjes. Erg grappig om te zien hoe moeder kip ze verzorgde, af en toe een vliegje of ander insect in hun bekje stopte en ze wees op lekkere hapjes op de grond. Wij vroegen ons af of moederkip het niet vreemd vond dat haar kinderen binnen drie weken al zo groot waren dat ze niet meer onder de vleugels pasten. Blijkbaar niet, want ze bleef trouw haar vleugels spreiden om de loopeendjes warmte te bieden.
We hebben ook nog een zwart eendje op het erf, wat we van Van der Plasse van Zomerweelde hebben gekregen. Zij heeft een kinderschare van tien kuikens. Ook allemaal inmiddels volgroeid, maar dat weerhoudt haar er niet van om ze fel te blijven verdedigen. Onze katten kiezen nu liever een omweg dan het geblaas van moeder eend te riskeren.

Geen opmerkingen: