donderdag 11 februari 2010

Vertraging


Tja... het is bijna inherent aan bouwprojecten: vertraging. In juni 2009 gaven we Willems opdracht voor de 1e fase. Aan het einde van dat jaar was de constructieve vloer van de units 1 t/m 4 gerealiseerd en een deel van het dak. Daarna volgde een koude periode, die nu al bijna twee maanden duurt, waarin vaak niet gewerkt kan worden. Hoewel... ik moet zeggen, we hebben nu een paar bikkels op het dak staan in de koude noordenwind....Petje af!
We hebben besloten niet langer van de diensten van Willems gebruik te maken. Inmiddels is De Putter uit IJzendijke i.s.m. Ploegaert uit Philippine doorgegaan met de werkzaamheden aan het dak.
Gelukkig worden veel werkzaamheden op dit moment al voorbereid. Zo hebben we al afspraken gemaakt met Elektra 21, de Zeeuwse Verwarmingsunie, Timmerbedrijf Lannoye en de leverancier van de houtgestookte cv-ketel: D-Tect-T uit Kollum.
In veel Europese landen is de houtgestookte cv-installatie al lang in gebruik. Stoken op hout(snippers) is milieuvriendelijker dan het gebruik van fossiele brandstoffen, omdat er minder CO2 vrij komt. D-Tect-T levert installaties waar zowel houtsnippers als –pellets in kunnen (ETA-Hack). Voor ons is dit een interessant alternatief, omdat we makkelijk aan houtsnippers kunnen komen en omdat ons perceel niet is aangesloten op het gas. Wie meer wil weten over deze installaties kan eens kijken op www.d-tec-t.nl

Geen opmerkingen: