maandag 28 september 2009

Kunnen we het maken? Nou en of...


Nu de eerste vragen binnenkomen of er al geboekt kan worden realiseren we ons dat het weer eens tijd wordt voor een berichtje.

Ja, de bouw is eindelijk gestart. Bouwbedrijf Marc Willems uit Aardenburg is bezig met de 1e fase, de constructieve vloer. Hierna wordt het dak volledig vernieuwd en dan staat er weer een waterdicht gebouw waarin gewerkt kan worden.
Al met al hebben we inmiddels een vertraging van zeker een half jaar opgelopen. Daardoor is het helaas niet mogelijk om al in het voorjaar van 2010 open te gaan. We hopen de eerste gasten in het zomerseizoen te ontvangen.

We wonen nu een jaar in Zeeuws Vlaanderen en tijdens dit jaar hebben we keer op keer bevestigd gezien dat we een prachtige locatie hebben voor vakantieverblijven. De omgeving is rustig en er is veel groen. De situering van de schuur op het erf is per fect, elk appartement heeft dagelijks vele uren zon op het terras. En voor wie er op uit wil zijn er de stranden die ook dit jaar weer tot de schoonste stranden van Nederland zijn verkozen. Of je kunt een bezoekje brengen aan pittoreske dorpjes als Aardenburg, Groede of Damme dat net over de grens ligt. We zien veel fietsers en wandelaar hier voorbij komen. Dat is ook niet zo gek. Er zijn hier zoveel verkeersluwe landweggetjes dat je als fietser of wandelaar alle kanten op kunt.

En hoe gaat het met de dieren? Dat is ook een veelgestelde vraag. Met de diertjes gaat het goed. De hennen leggen volop heerlijke eitjes, de vier katten spelen en jagen in onze grote tuin en de konijntjes hebben onlangs een enorme konijnren gekregen, zodat ze nog meer ruimte hebben. Op dit moment hebben we een logeerkip: een enorme grote, dikke rode kloek met vier kuikentjes. De boer waar zij vandaan komen had geen hokken meer over voor de kuikentjes. Alles zit vol met jong grut. Bij ons kunnen ze veilig opgroeien en dan gaan ze weer terug naar de boerderij. Wij houden het voorlopig bij sabelpootkrielen. Het loopeendenkuiken dat in het voorjaar is geboren is inmiddels een dame geworden. Ze heeft gezelschap gekregen van een mannetje en we hopen dat ze in het voorjaar van 2010 voor kuikentjes gaan zorgen.

Nou vooruit… als ik dan toch bezig ben, dan ook nog een stukje over de tuin en moestuin. De pruimenbomen en kersenbomen hebben een enorme oogst gegeven. De kelder staat al vol met jampotten. Vele, vele uren heeft het gekost om alle pruimen te plukken of te rapen en te verwerken. Gelukkig kan ik altijd wat kwijt aan familie en vrienden of mijn aqua-vriendinnen. Dit weekend zijn de eerste kweeperen van de bomen gehaald, dus binnenkort maken we weer kweeperengelei.
Het werken in de moestuin is heerlijk. En het viel reuze mee voor zo’n eerste keer. We hadden een goede opbrengst van tuinbonen, erwten, courgetten, sla, venkel, pompoenen en kleine aardbeitjes. Natuurlijk waren er ook tegenvallers, zoals de tomaten die aardappelziekte kregen en de broccoli die onder de rupsen zat. Blijkbaar houden onze kippen niet van rupsen. Wel hebben ze er voor gezorgd dat we amper last van slakken hadden. Als beloning voor het goede werk krijgen ze af en toe vlierbessen. Daar zijn ze dol op en ze eten ze uit de hand.

1 opmerking:

Marieke Renting zei

Hoi Corina,

Ontzettend leuk om weer iets te lezen over het wel en wee!
Heel veel succes met de verbouwing!

Groetjes, Marieke