dinsdag 5 mei 2009

Voorjaar


Nog niet eerder hebben we zo van het voorjaar genoten. Hier in het buitengebied ervaar je de seizoenen intenser dan in de stad. We zien weer allerlei vogels zoals kievitten, fazanten en zwaluwen. En ook de haasjes laten zich veelvuldig zien. Vorige week zagen we acht hazen in een weiland bij elkaar zitten.
De kersenbomen en pruimenbomen hebben al prachtig gebloeid. De kastanjeboom en notenbomen staan in blad en op dit moment bloeien de kweeperenbomen.
Bij de buren mochten we de geboorte meemaken van vier geitjes. Onze loopeend zit ook al een tijdje te broeden op een stuk of 10 eieren, maar we vrezen dat ze niet uit gaan komen. We hebben pas geleden vier sabelpootkrielhennen gekocht en ze kunnen het gelukkig goed vinden met onze sabelpootkrielhaantjes. Het is schattig om te zien hoe ze 's avonds tegen elkaar aankruipen in het kippenhok. De hennetjes zijn nu nog kuikens, dus de eerste eieren verwachten we pas over een paar maanden.
De gemeente Sluis heeft ons een bouwvergunning verleend. Tijdens het beoordelen van de bouwaanvraag bleek dat we toch moeten aansluiten op het riool. Helaas ligt het aansluitpunt 710 meter verderop, zodat dit een behoorlijke kostenpost wordt. We zijn nog niet zover dat de aannemer kan beginnen, maar zoals het er nu naar uitziet starten de eerste werkzaamheden binnen 2 maanden. We hebben dus inmiddels een vertraging opgelopen van ongeveer 4 maanden, waardoor het niet meer gaat lukken om tijdens de zomer- of herfstvakantie van 2009 open te gaan.
Gelukkig zijn we nog steeds heel erg tevreden dat we in dit prachtige stukje Nederland zijn gaan wonen.

1 opmerking:

Josje zei

O ja wat zal het voorjaar mooi zijn bij jullie Corina! Ik denk regelmatig aan je. Ik ben tegenwoordig reiscorrespondent voor de Volkskrant en tegen de tijd dat jullie B en B open gaat, kan ik erover schrijven. Ik mail je ook nog even hierover hoor.

Hartelijke groet van Josje