dinsdag 6 januari 2009

De bouw kan beginnen


December 2008 was een drukke maand. De niet-originele aanbouw is gesloopt waardoor de oorspronkelijke achtergevel van de landbouwschuur weer zichtbaar is. De populieren die (naar advies van Landschapsbeheer) gerooid moesten worden liggen inmiddels in mootjes op het terrein: de eerste brandstof voor de houtgestookte cv-ketel. Nu nog versnipperen. Ook hebben we, samen met vrijwilligers van Landschapsbeheer Zeeland, alle struiken en bomen in de grond gezet, die besteld waren n.a.v. het advies van Landschapsbeheer. Er zijn windsingels aangeplant bestaande uit streekeigen planten zoals hondsroos, kardinaalsmuts, egelantier, rode kornoelje en gelderse roos. Ook hebben we een hoogstam perenboom en een hoogstam appelboom geplant.
Inmiddels hebben we via de gemeente Sluis de procedure doorlopen voor bestemmingsplanwijziging. Naar verwachting ontvangen we deze maand de bouwvergunning waarna het grote werk kan beginnen!
In de kerstvakantie hebben we eindeloos genoten van het prachtige weer dat mooie plaatjes opleverde en fijne (maar zeer koude) strandwandelingen. Nooit gedacht dat we nog eens zouden kunnen schaatsen in Zeeuws-Vlaanderen...

Geen opmerkingen: