maandag 16 april 2018

Tip voor onze gasten: speeltuinen.

West Zeeuws-Vlaanderen is voor kinderen een heerlijke streek. Er is veel gelegenheid om buiten te spelen. Zand en water is meestal al voldoende voor heel veel kinderpret. Wil je toch eens met je kids naar een speeltuin? We hebben wat vrolijke plekken voor je op een rijtje gezet.

1. Pierewiet in Nieuwvliet
Speeltuin in een voormalige appel- en perenboomgaard. Niet alle bomen zijn weggehaald, dus aan het einde van de zomer zie je de appels en peren aan de bomen zitten.
Deze speeltuin met kinderboerderij heeft heel veel skelters en andere voertuigen. Er is een klein speeltuintje voor de kleintjes en is binnen een beperkte speelruimte en een techniekzolder.
Buiten vind je naast de genoemde skelters nog trampolines, een tokkelbaan en diverse schommels en klimtoestellen.
Er is een keuken met een kleine kaart. Consumpties kunnen op het terras buiten genuttigd worden.

2. De Afslag in Breskens
Deze speeltuin heeft ook een binnengedeelte, wat bij slecht weer een uitkomst kan zijn. Tevens is er een restaurant met een uitgebreide kaart.
Buiten zijn er diverse glijbanen, trampolines, klimtoestellen en een minigolfbaan.

3. Speeltuin in de duinen van Nieuwvliet
Roetsj......... in volle vaart van de glijbaan het strand opglijden. Dat kan in deze mooie speeltuin in de duinen van Nieuwvliet (ter hoogte van strandpaviljoen De Badkoerier). Er zijn reuzeschommels met uitzicht op zee en een enorm hoge klimpyramide.

4. Speeltuin Retranchement
Deze parel ligt goed verstopt. Tijdens een wandeling over de wallen van Retranchement ontdekten we deze leuke speeltuin. Diverse toestellen voor klein en groot en bomen die voor verkoeling zorgen op een warme dag.

5. Groede Podium
Tussen Groede Dorp en Groede strand ligt deze grote speeltuin in een voormalig bunkerdorp. Tussen de bomen zijn diverse klim-en klautertoestellen geplaatst. Ook zijn er doolhoven en is er een waterspeelplaats. Je vindt bij deze speeltuin ook een kinderboerderij en een restaurant.


Geen opmerkingen: