woensdag 12 november 2008

Walnotentaart met caramel


We genieten enorm van de rust en de wijdsheid van het landschap. De eerste oogst walnoten en kweeperen zijn binnen en de eerste potten kweeperengelei zijn gemaakt.
We hebben inmiddels vier katten erbij en twee loopeenden en twee sabelpootkrielen.
De Toetsingscommissie Nieuwe Economische Dragers heeft een positief advies uitgebracht, zodat de procedure via de gemeente Sluis voortgezet kon worden.
Het ontwerp van de architect is ook af en deze maand worden aannemers benaderd voor een offerte.
Begin december arriveren tientallen (honderden?) bomen en struiken en worden de windsingels aangelegd. Dat zal nog een pittige klus worden in de zware Zeeuwse klei.
Julian mag over twee weken op om zijn eerste brevet bij de (West Zeeuws Vlaamse) reddingsbrigade te halen.
Eind oktober hebben we alle buurtgenoten uitgenodigd voor een borrel en dat was erg gezellig. Voor de liefhebbers volgt hier het recept van de walnotentaart met caramel.
Maak een zandtaartdeeg van 250 gram (room)boter, 250 gram basterdsuiker, 450 gram bloem, 3 gram (zee)zout en 1 ei. Meng de ingredienten en maak er een bal van. Laat de deegbal minimaal 1,5 uur in de koelkast rusten.
De vulling: smelt 200 gram suiker in een pannetje tot deze lichtbruin is. Voeg 1,5 eetlepel water toe en 150 ml. slagroom, in kleine beetjes. Zet het vuur uit en meng 150 gram walnoten erdoor.
Bekleed een bakvorm met de helft van het deeg. Voeg de caramel met walnoten toe en dek af met de andere helft van het deeg. Laat 40 minuten bakken op 190-200 graden in een voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Corina, Frank en Julian,

Het was heel gezellig bij jullie op " de borrel". Leuk om in jullie plannen te delen. En natuurlijk heel veel succes gewenst.

Bedankt voor het recept van de taart, die wordt zeker gebakken bij jullie buurtjes.

ine en jan