zondag 25 mei 2008

Waar gaan we wonen
In augustus 2008 gaan we wonen in Schoondijke, dat in West Zeeuws Vlaanderen ligt. We hebben een boerenwoning uit 1920 gekocht en de bijbehorende landbouwschuur (ook uit ongeveer 1920) gaan we verbouwen tot vakantiewoningen en bed & breakfast.
Ons nieuwe huis ligt in het buitengebied, tussen de boeren. Het is er heerlijk rustig en we hebben een grote tuin met kersenbomen, notenbomen en een prachtige kastanjeboom. Ons nieuwe huis is een typische Zeeuws Vlaamse boerenwoning.
In Zeeuws Vlaanderen was het woonhuis van de boerderij al vrijstaand sinds de middeleeuwen. De abijschuren van de Vlaamse monniken hebben grote invloed gehad op de boerderijbouw in Zeeuws Vlaanderen. Karakteristiek voor de woningen was een symmetrische gevelindeling met in het midden de voordeur en links en rechts daarvan twee ramen. Precies zoals bij ons nieuwe huis dus.
Op ongeveer 8 kilometer liggen de stranden, zoals natuurgebied het Zwin, het bij toeristen populaire Cadzand-bad, de stranden van Nieuwvliet die vooral voor kinderen heel geschikt zijn en de rustige stranden ter hoogte van Groede.
West Zeeuws Vlaanderen kent diverse pittoreske plaatsjes zoals Aardenburg, IJzendijke en Sluis en zeer veel goede (sterren)restaurants.
De cultuursteden Brugge en Gent liggen op een half uur – drie kwartier autorijden.
Wie meer wil lezen over boerderijen kan terecht bij de Stichting Historisch Boerderijonderzoek http://www.boerderijonderzoek.nl/home/index.php.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuk idee om een blog bij te houden. Ben benieuwd hoe het een en ande zal gaan. Idyllisch de boomgaard! Heel erg veel succes toegewenst.